Is uw computersysteem traag? Duurt het een geruime tijd voordat het computersysteem is opgestart? En levert het opschonen van uw computersysteem niets meer op? Blijft uw computersysteem onafgebroken ratelen? Dan wordt het tijd om eens kritisch naar uw hardware te kijken.

Windows vereist zelf al 3 GB of meer aan RAM-geheugen. De lees- en schrijfsnelheid van de interne schijf is medebepalend voor de prestaties van uw computer. Alle (systeem)bestanden moeten eerst vanaf de interne schijf worden ingelezen voordat ze in het RAM-geheugen kunnen worden geladen. De opstartsnelheid van Windows, software en het openen van bestanden wordt grotendeels bepaald door de snelheid waarmee de interne schijf de bestanden kan inlezen.

Wat onze specialisten kunnen betekenen voor een traag computersysteem:

  • Is uw computersysteem voorzien van een relatief trage traditionele harde schijf en is uw computersysteem ongeveer 2 tot 4 jaar oud dan is het verstandig deze te vervangen door een SSD-schijf. Uw schijf- en leessnelheid zal hierdoor stijgen waardoor bestanden een stuk sneller geopend worden. Programma’s en Windows zelf zal ook vele malen sneller opstarten!
  • Een tekort aan RAM-geheugen is te herkennen aan het onafgebroken ratelen. Dit komt omdat RAM-geheugen eigenlijk tijdelijk geheugen is die tijdens het werken op uw computersysteem inhoud wisselt met de processor en uw harde-schijf. Als u onvoldoende RAM-geheugen aan boord heeft dan kan extra RAM-geheugen de systeemprestaties verbeteren!
  • Ook kunnen wij uw computersysteem opschonen!

Wil u voorzien worden van een passend advies? Loop dan gerust binnen in onze winkel! of neem contact op met een van onze adviseurs. Bel 0486-476629 of 06-10633578 of vul ons contactformulier in. Computersystemen de Mars analyseert uw probleem en stelt op maat een offerte op.